جدیدترین طرح توجیهی اقامتگاه و خانه بوم گردی و گردشگری 98 (pdf.doc)
طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی سال 1403(PDF+WORD)

طرح توجیهی ساخت اقامتگاه بوم گردی نگارش سال 1403 در 2 نسخه pdf  و word برای دانلود موجود است.

بر اساس گزارش های اعلام شده، حدود یک نفر از هر پنج گردشگر می‌گویند که مایلند برای سفر و گذراندن تعطیلات در مکانی امن و راحت در طبیعت زیبا هزینه بیشتری را بپردازند. بوم گردی بهترین مقصد برای مسافران در عصر حاضر است. اگر شما منزلی در بافت تاریخی و قدیمی شهر یا روستا دارید و حتی به دنبال بهترین راه برای سرمایه گذاری در کاری هستید که بیشترین سود را داشته باشد و سرمایه شما پس از مدت کوتاهی برگردد، طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی بهترین فرصت می باشد.

تیم آموزشی گلدن پلن با ارائه بهترین مشاوره در زمینه طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی و برآورده هزینه های پیاده سازی اقامتگاه بوم گردی، کمک بسیار خوبی به افرادی که مایل هستند در این طرح سرمایه گذاری کنند، می باشد.

در ادامه این مقاله به چگونگی احداث بوم گردی پرداخته می شود و به زبانی ساده و روان بیان میشود که طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی چیست و چه کاربردی دارد.

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی و خانه گردشگری (pdf.doc)

چرا باید اقامتگاه بوم گردی بسازیم؟

اقامتگاه های بوم گردی به سرعت در حال افزایش هستند، زیرا مسافران به دنبال کمک به حفظ محیط زیست و کمک به اقتصاد محلی هستند. کشورمان ایران سرزمینی با پیشینه ای 2500 ساله که جای جای آن سرشار از آثار فرهنگی و تاریخی و با اقوامی اصیل و فرهنگ های متفاوت می باشد. بدیهیست که دیدن آثار و جذابیت های گردشگری نیاز به حمایت و ایجاد زیرساخت های مناسب برای این امر است و ایجاد اقامتگاه های بوم گردی نقشی تسهیل کننده برای گردشگران داشته و کمک به ایجاد اشتغال و اقدامی در جهت توسعه پایدار روستایی خواهد بود.

اقامتگاه بوم گردی می تواند فرصت های شغلی بیشتری برای مردم محلی فراهم کند.

راه‌اندازی بوم گردی در چند مرحله انجام می‌شود:

1. بررسی و تحلیل منطقه: در این مرحله، باید منطقه مورد نظر برای بوم گردی شناسایی و بررسی شود. این شناسایی می‌تواند با استفاده از اطلاعات جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صورت گیرد.

2. تعیین جاذبه‌های گردشگری: بعد از شناسایی منطقه، جاذبه‌های گردشگری موجود در آن تعیین می‌شوند. این جاذبه‌ها ممکن است شامل جاذبه‌های طبیعی، فرهنگی، تاریخی و اقتصادی باشند.

3. طراحی و تدوین برنامه‌های گردشگری: پس از تعیین جاذبه‌های گردشگری، برنامه‌های گردشگری شامل برنامه‌های توریستی، اقامتی، تفریحی و فرهنگی تدوین می‌شوند. این برنامه‌ها باید بر اساس نیازهای و سلایق توریست‌ها و مشتریان طراحی شوند.

4. تهیه زیرساخت‌های مورد نیاز: برای راه‌اندازی بوم گردی، زیرساخت‌هایی مانند راه‌ها، امکانات اقامتی، تفریحی و رفاهی، پارکینگ و… نیاز است. برای تهیه این زیرساخت‌ها، باید مواردی مانند بودجه، پشتیبانی مالی، تامین منابع و تعهدات مورد نیاز را مشخص کرد.

5. بازاریابی و تبلیغات: در این مرحله، باید برای تبلیغ و بازاریابی منطقه، استراتژی‌های مناسبی مانند تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی، ایجاد وب‌سایت و استفاده از سایر ابزارهای تبلیغاتی.

قبل از شروع، باید نیازسنجی به اقامتگاه را در منطقه مورد نظر بررسی کنیم؟

برای احداث بنای اقامتگاه بوم گردی حتما توجه داشته باشید که موقعیت جغرافیایی مناسبی داشته باشد. کسانی به بوم گردی ها مراجعه میکنند که به دنبال مکانی آرام به دور از هر گونه شلوغی و ازدحام جمعیت هستند. حتما توجه کنید در اطراف بوم گردی بیمارستان یا مراکز تجاری و اداری نباشد. راه های مواصلاتی به اقامتگاه درست و مناسب باشند. از احداث بنا در نزدیکی رودخانه ها پرهیز کنید.

آیا ساخت اقامتگاه بوم گردی توجیه اقتصادی دارد؟

در این روزگار که مردم بیشتر از گذشته به طبیعت روی آورده اند و از رفتن به هتل ها که ظاهری تکراری دارند خسته شده اند. کسانی بیشترین سود را میبرند که از این موقعیت، نهایت استفاده را ببرند و با استفاده از طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی تلاش خود را برای پیاده سازی بهترین بوم گردی انجام دهند و با تبلیغات مناسب و ارائه خدماتی در سطح عالی مسافران زیادی را به سمت خود جذب کنند. در این مسیر بسیار باید پشتکار داشته باشید اما ناامید نشوید زیرا اقامتگاه بوم گردی سالهاست در کشور ما در حال اجرا است و افرادی که وارد این کسب و کار شده اند موفقیت های زیادی کسب کرده اند.

چرا قبل از سرمایه گذاری به طرح توجیهی نیاز داریم؟

برای کسب درآمد از خانه های بوم گردی ابتدا باید بررسی کنید که شما تا چه میزان مایل هستید که سرمایه گذاری کنید، سپس به سراغ محاسبه هزینه های ثابت و متغیر بروید و سود حاصله از ورود هر گردشگر و میزان درآمد از ارائه هرگونه خدمات از قبیل غذا و اتاق های برای استراحت و برگزاری تورهای گردشگری برای بازدید از طبیعت اطراف را تخمین بزنید.

لازمه راه اندازی هر کسب و کاری نوشتن طرح توجیهی آن می باشد. اهمیت آن از این جهت است که طرح توجیهی، اقتصادی بودن طرح را بررسی کرده و یک چشم انداز را برای تصمیم گیری جهت سرمایه گذاری ترسیم می کند. نرخ بازگشت سرمایه و نقطه سربسر و از همه مهمتر میزان سودآوری از مولفه های مهم برای راه اندازی اقامتگاه بوم گردی می باشد.

تمام موارد فوق توسط نرم افزار کامفار و در قالب گزارشی به نام طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی منتشر میشود و کمک شایانی برای شروع یک پروژه کارآفرینی موفق و زودبازده است.

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی - گلدن پلن

ساخت اقامتگاه را از کجا شروع کنیم؟

بعد از انجام تحقیقات و دریافت مشاوره از یک منبع آگاه، باید مجوزهای لازم را اخذ کنید. در ابتدا به اداره میراث فرهنگی و گردشگری مراجعه کنید و درخواست کتبی خود را ارائه کنید و موافقتنامه اولیه را دریافت می کنید. بعد از دریافت موافقتنامه اصولی، مجوز ساخت برای شما صادر می شود. در این مرحله می توانید شروع به ساخت بنا و یا بازسازی منزل مورد نظر خود بکنید. زمانی که اقامتگاه بوم گردی آماده شد، مجوز بهره برداری صادر میشود.

چگونه مجوز بومگردی بگیریم؟

اداره ای که مجوز های لازم را برای ساخت و بهره برداری از اقامتگاه های بوم گردی را صادر میکند، معاونت طبیعت گردی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است. به یاد داشته باشید که بعد از اخذ مجوز بهره برداری می توانید شروع به کار نمایید.

مراحل صدور مجوزها

بطور کلی برای طرح ساخت اقامتگاه بوم گردی در ایران باید 2 موافقت نامه و 2 مجوز اختصاصی از اداره میراث فرهنگی و گردشگری اخذ گردد که در ادامه تشریح می شود.

(داشتن یک طرح توجیهی بوم گردی برای اقناع کارشناسان میراث فرهنگی توصیه می شود.)

1.موافقت نامه اولیه

پس از مراجعه به اداره میراث فرهنگی و ارائه درخواست کتبی مبنی بر ساخت اقامتگاه بوم گردی و بازدید کارشناس از مکان مورد نظر، موضوع در کمیته برنامه ریزی استان مطرح و در صورت تایید طرح، موافقت نامه اولیه صادر می شود. {سایت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری}

2.موافقت نامه اصولی

پس از صدور موافقت نامه اولیه، طرح ساخت اقامتگاه بوم گردی در کمیته فنی استان مورد بررسی قرار می گیرد. در این مرحله نیاز به اقدام خاصی نیست و پس از تایید این کمیته، موافقت نامه اصولی صادر می شود.

3.مجوز ساخت بومگردی

پس از صدور موافقت نامه اصولی، متقاضی باید گواهی عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد و همچنین استعلام از سازمان آتشنشانی را به اداره میراث فرهنگی و گردشگری تحویل دهد. که پس از تایید، طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی در کمیته گردشگری با حضور معاونت گردشگری بررسی می شود و پس از تایید، مجوز ساخت اقامتگاه بومگردی صادر می شود. در این مرحله می توان اقدام به ساخت بنا نمود.

4.مجوز بهره برداری

بعد از صدور مجوز ساخت باید طرح ها و نقشه برای صدور پروانه بهره برداری به سازمان گردشگری تحویل داده شود. با پایان عملیات ساخت اقامتگاه بوم گردی و بازدید کارشناسان اداره میراث فرهنگی و گردشگری و تسلیم نامه پایان ساخت به این سازمان، مجوز بهره برداری موقت 6 ماهه صادر می شود.

پس از این دوره شش ماهه، پروانه بهره برداری 3 ساله صادر می گردد.

صدور مجوز تبدیل بنا به اقامتگاه بوم گردی

در صورتی که ساختمان یا بنایی سنتی و یا ساخته شده دارید، می توانید به عنوان یک اقامتگاه بوم گردی آن را ثبت کنید. مراحل تبدیل ساختمان به اقامتگاه بومگردی را ملاحظه بفرمایید.

برای تبدیل بنا به اقامتگاه بوم گردی باید طرح توجیهی بومگردی مربوطه تهیه و به اداره میراث فرهنگی و گردشگری تحویل داده شود.

طرح بوم گردی

هزینه ساخت اقامتگاه بوم گردی

هزینه های ساخت اقامتگاه بوم گردی شامل هزینه های ثابت و هزینه های جاری می باشند. مطابق طرح توجیهی بوم گردی حاضر، هزینه های ثابت راه اندازی اقامتگاه و یا خانه بوم گردی در نمودار زیر قابل مشاهده است.
بسته به میزان مسافران و بازدید کنندگان از بوم گردی و نوع مصالح برای ساخت بنا هزینه اولیه محاسبه میشود. استفاده از مصالحی که در منطقه وجود دارد مثل گل،سنگ،نی و چوب در هزینه ها بسیار صرفه جویی میکند ولی استفاده از سازه های بتنی و آهنی از نظر اقتصادی هزینه بیشتری به همراه دارد.

 

درآمد اقامتگاه بوم گردی

درآمد حاصل از خدمات قابل ارائه در اقامتگاه های بوم گردی قابل اندازه گیری است. از آنجا که ذکر دقیق رقم میزان سود و درآمد با توجه به نرخ تورم مقدور نیست، می توانید طرح توجیهی بوم گردی را تهیه کرده تا اطلاعات جامعی را پیرامون سود و درآمد و تعداد سالهای برگشت سرمایه و … مطالعه نمایید. اما بطور کلی هرچقدر امکانات جهت رفاه و آسایش و خوشگذرانی مسافران مخصوصاً گردشگران خارجی بیشتر باشد درآمد شما بیشتر خواهد بود.

آیا احتمال شکست وجود دارد؟

تا اینجا بیان شد که اگر وارد این کسب و کار شوید و تمام تلاش خود را برای بالا بردن کیفیت خدمات بوم گردی انجام دهید حتما به یک کارآفرین نمونه تبدیل می شوید. اما اگر برای آینده خود برنامه ریزی نکنید و بدون تحقیق وارد صنعت گردشگری شوید با مشکلات فراوانی مواجه خواهید شد.

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی بهترین و موثرترین کمک برای ایجاد و راه اندازی یک شغل مطمئن میباشد. این طرح با بیان این که شما در هر مرحله باید چه میزان هزینه کنید و چه کارهای برای بهبود عملکرد خود انجام دهید به شما کمک میکند.

طرح توجیهی بوم گردی چه کمکی به شما می کند؟

این طرح همزمان با بررسی و برآورد هزینه های اقتصادی و میزان بازده و سود حاصله و محاسبه مدت زمان بازگشت سرمایه، آموزش های برای بهبود نحوه سرمایه گذاری به شما عزیزان ارائه می دهد تا با داشتن مهارت های کافی کار خود را شروع کنید.

 

تیم آموزشی گلدن پلن چگونه به شما کمک می کند؟

گروه آموزشی گلدن پلن با سال ها تجربه ، با ارائه طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی سعی دارد تا با مشاوره دادن و کمک به شما عزیزان بهترین نوع سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه را فراهم آورد تا به سطح قابل قبولی از کسب درآمدهای ریالی و دلاری در این طرح توسعه پایدار دست بیابید.

اطلاعاتی که در طرح توجیهی بومگردی میخوانید؛

فصل اول: معرفی طرح بومگردی+خدمات قابل ارائه

  • تعریف بوم گردی
  • الزامات و شرایط اقامتگاه های بوم گردی
  • معرفی طرح بوم گردی
  • تفاوت بوم گردی با هتل و دیگر مراکز اقامتی
  • خدماتی که یک اقامتگاه ارائه می دهد
  • سابقه طرح در ایران
  • مکان اجرای طرح
  • مجوز بوم گردی
  • بوم گردی در آینده
  • انواع اقامتگاه های بوم گردی
  • سرمایه گذاری مورد نیاز

فصل دوم: مطالعات فنی، مالی و اقتصادی

  • هدف از اجرای طرح
  • هزینه زمین
  • هزینه بهبود زمین و ساختمان سازی
  • هزینه ماشین آلات و تجهیزات
  • هزینه ملزومات اداری
  • هزینه تاسیسات عمومی
  • هزینه تجهیزات حفاظت و حراست
  • هزینه مواد اولیه مورد نیاز
  • هزینه برق، آب، سوخت، تلفن و اینترنت
  • هزینه تعمیرات و نگهداری
  • هزینه نیروی انسانی
  • برآورد هزینه ثابت و متغیر کل
  • برآورد سرمایه در گردش
  • برآورد هزینه های قبل از بهره برداری
  • جزئیات سرمایه گذاری کل در هر بخش
  • جدول خلاصه عملکرد پروژه
  • درآمدها و هزینه های عملیاتی
  • هزینه جاری سالیانه(قیمت تمام شده محصولات و خدمات)
  • جداول درآمدی در هر بخش جداگانه
  • محاسبه نرخ بازده داخلی IRR
  • محاسبه خالص ارزش فعلی سرمایه
  • محاسبه خالص جریانات نقدی در مدت 5 سال
  • محاسبه دوره بازگشت سرمایه
  • جدول هزینه یابی مستقیم
  • محاسبه سود و زیان برای 5سال یعنی تا سال 1408
  • محاسبه و تحلیل نقطه سربسر
  • ترازنامه پیش ببینی شده 5 سال آینده
  • و…

طرح توجیهی بوم گردی 1403

عنوان فعاليت:
اقامتگاه بومگردی
ظرفيت سالانه :
48500 نفر
اشتغال طرح  :
35 نفر
تسهیلات :
وام با بازپرداخت 5 ساله
مدت برگشت سرمايه :
2.6 سال
نرخ بازدهي سرمايه :
39 درصد
تعداد صفحات:
70 صفحه
فرمت های قابل دانلود:
PDF+WORD
وضعیت دانلود:
دانلود فوری پس از پرداخت آنلاین

همین حالا طرح توجیهی بومگردی را در 2 نسخه قابل ویرایش(word) و pdf دریافت کنید

4.8/5 - (23 امتیاز)
اشتراک گذاری