طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما 99
در مقاله حاضر به آموزش کشت قارچ گانودرما خواهیم پرداخت و در ادامه نیز طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما لوسیدوم نگارش سال 99 را به عنوان یک طرح طلایی بررسی می کنیم. این طرح از هم اکنون قابل خرید و دانلود می باشد.
طرح قارچ گانودرما در منزل، زیرزمین، انباری و یا هر جای دیگر که بتوان دما و رطوبت را کنترل کرد، قابل پرورش است.
درباره قارچ گانودرما
قارچ گانودرما یا قارچ جان افزا که نام علمی آن Ganoderma lucidum می باشد در طب سنتی چین از خاصیت دارویی آن استفاده می شود.
قارچ گانودرما لوسیدوم در طب سنتی چین نماد زندگی شاد، شانس، سلامتی و طول عمر و حتی جاودانگی است.
طبق تحقیقاتی که در چند دهه اخیر صورت گرفته نشان می دهد که قارچ گانودرما خاصیت شگفت انگیزی در درمان بسیاری از بیماری ها دارد.
[box type=”info” fontsize=”17″ radius=”7″]ما در این مقاله نحوه پرورش قارچ گانودرما را آموزش خواهیم داد تا شما هم بتوانید این قارچ خاص و دارویی را در منزل و یا بصورت صنعتی پرورش دهید.[/box]
طرح پرورش قارچ گانودرما یک فرصت ویژه
قارچ گانودرما لوسیدم از جمله قارچ های خاص و دارویی می باشد که بسیار گران قیمت و کمیاب است. با این اوصاف می توان گفت پرورش قارچ گارنودما یک فرصت مناسب برای کسب درآمد و سود عالی از پرورش و فرآوری آن است.
طرح پرورش قارچ گانودرما را در تمامی نقاط کشور می توان اجرا کرد که در ادامه جزئیات کاشت و بهره برداری از آن آموزش داده می شود.
مراحل اجرایی ساخت و تولید قارچ گانودرما
[box type=”note” fontsize=”17″ radius=”8″]برای اینکه بتوانید طرح پرورش قارچ گانودرما را بصورت صنعتی و یا در منزل اجرا کنید، مراحل اجرایی زیر جزء لاینفک این کسب و کار است و بایستی با علم و آگاهی عملیاتی نمود.[/box]
💠 4 گام مهم در پرورش قارچ گانودرما
سالن پرورش,قفسه بندی سالن,کمپوست,تجهیزات
برای پرورش قارچ گانودرما در منزل و یا در هر مکان دیگر موارد فوق نقشی تعیین کننده دارند.
1️⃣ سالن پرورش قارچ گانودرما
انتخاب مکان و فضای مناسب بعنوان سالن پرورش قارچ گانودرما به شرایط اقتصادی و امکانات زیربنایی شما بستگی دارد.{هزینه ساخت سالن در طرح توجیهی گانودرما محاسبه شده است.}
اما شما می توانید در هر جایی از جمله؛
پارکینگ,انباری,زیرزمین,اتاق بدون استفاده,هر فضای سربسته دیگر
✅ ویژگی های سالن پرورش قارچ گانودرما
دیوار و سقف با رطوبت از بین نرود,کنترل دما بین 25 تا 32 درجه,سالن آلوده به فضولات حیوانی و … نباشد,دیوارها گچی نباشند,کف خاکی نباشد,دیوارها و کف حداقل سیمانی باشد.
✅ جنس دیوار سالن قارچ
همانطور که گفته شد جنس دیوار باید حداقل سیمانی و حداکثر سرامیک باشد تا با ایجاد رطوبت از بین نرود و در نهایت در محیط سالن پراکنده نشود. اگر دیوار شما از نوع گچی است، با نصب پلاستیک بر دیوار از مشکل رطوبت در امان خواهد بود.
2️⃣ قفسه بندی سالن
برای بهره برداری حداکثری از فضای سالن باید آن را قفسه بندی کرد. به کمک قفسه بندی می توان سطح زیر کشت را 3 تا 4 برابر افزایش داد. مثلاً اگر سطح زیربنای سالن 50 متر مربع باشد، با قفسه بندی می توان سطح زیر کشت را تا 200 متر مربع افزایش داد و میزان بیشتری کمپوست در سالن قرار داده شود.{هزینه قفسه بندی سالن قارچ گانودرما در طرح توجیهی محاسبه شد.}
✅ جنس قفسه ها
محدودیتی برای نوع و جنس قفسه ها نیست و می توان از هر ابزاری شامل قفسه های فروشگاهی، لوله های گالوانیزه و قوطی استفاده کرد.
✅ فاصله طبقات
برای تولید قارچ گانودرما فاصله طبقات اهمیت ویژه ای نداشته و می توان از به شکل افقی و عمودی از تمامی فضای قفسه استفاده کرد.
3️⃣ کمپوست قارچ گانودرما
قارچ ها برخلاف سایر گیاهان دیگر توانایی تولید مواد غذایی مورد نیاز خود را ندارند و باید مواد غذایی آماده در اختیار آنها قرار بگیرد تا رشد کنند. کمپوست همان مواد غذایی برای رشد قارچها هستند.{هزینه خرید کمپوست در طرح قارچ گانودرما محاسبه شد.}
✅ بستر کشت قارچ گانودرما
بطور کلی بستر کشت قارچ گانودرما می تواند تنه و شاخه های درختان، بخصوص درختان سخت پوست پهن برگ، براده چوب، و خاک اره درختان مذکور به همراه مکمل هایی همچون سبوس گندم، سبوس برنج، و پوسته پنبه دانه باشد.
بذر یا اسپور قارچ گانودرما معمولاً همراه با ترکیبات کپوست عرضه می شود.
4️⃣ تجهیزات مورد نیاز برای پرورش قارچ گانودرما
وسایل سرمایش و گرمایش,تامین رطوبت,تهویه,دماسنج,رطوبت سنج,نور سنج,CO2 متر
توجه: هزینه خرید کلیه تجهیزات در طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما محاسبه شده است.
✅ دمای رشد قارچ گانودرما
دمای رشد بین 25 درجه تا 32 درجه بعنوان دمای مناسب برای پرورش قارچ گانودرما باعث می شود تا بتوانید در هر جایی از کشور نسبت به کشت آن اقدام کنید.
با توجه به دمای کمینه و بیشینه فوق براحتی می توان این دما را در هر نقطه و اقلیمی از کشور ایجاد و کنترل کرد.
✅ سرمایش و گرمایش سالن
با توجه به دمای مورد نیاز(25 تا 32 درجه) برای پرورش قارچ گانودرما با یک کولر آبی و یک وسیله گرمایشی براحتی می توان این دما را تامین کرد. {در طرح توجیهی قارچ گانودرما به هزینه های این بخش پرداخته شده است}
✅ تامین رطوبت و تهویه سالن
برای تامین رطوبت و تهویه سالن در سالن های بزرگ صنعتی می توان از هواساز استفاده کرد و در سالن های کوچک و یا در منزل می توان از رطوبت سازهای متوسط و یا رطوبت سازهای خانگی با قیمت های مناسبتر استفاده کرد.
خلاصه ای از طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما
مبلغ کل سرمایه گذاری | 26 میلیون تومان |
برکشت سرمایه | کمتر از 3 ماه |
ظرفیت | 40 کیلو گانودرمای خشک در هر دوره |
مجوزهای مورد نیاز برای پرورش قارچ گانودرما
1️⃣ پروانه تاسیس
پس از ارائه مدارک مورد نیاز و در صورت داشتن شرایط متقاضی، برای واحد پرورش قارچ های پرورشی خاصی(گانودرما و شیتاکه) در زمین مورد تایید، صادر می شود.
2️⃣ پروانه بهره برداری
پس از اتمام مراحل ساخت و احداث و نصب تجهیزات مطابق با طرح توجیهی و تایید اولیه، جهت آغاز فعالیت پرورش قارچ گانودرما صادر می شود.
3️⃣ مجوز توسعه
مجوزی است که بهره بردار به منظور توسعه و افزایش تولید قارچ های پرورشی خاص در سطح زمین تحت فعالیت خود درخواست می نماید و در صورت احراز شرایط لازم صادر می شود.
[box type=”info” fontsize=”18″ radius=”9″]برای واحدهای کوچک پرورش قارچ گانودرما در خانه نیازی به اخذ مجوز نمی باشد.[/box]
آموزش پرورش قارچ گانودرما
[box type=”info” fontsize=”15″ radius=”8″]پس از تجهیز سالن کار پرورش قارچ گانودرما وارد فاز کاشت و تولید می شود. در ادامه مراحل پرورش قارچ از کاشت تا برداشت را آموزش خواهیم داد.[/box]
💠 مراحل پرورش قارچ گانودرما
1️⃣ چیدن کمپوست در قفسه ها
پس از طی کردن مراحل اجرایی و آماده کردن سالن، نوبت به چیدن کمپوست در قفسه ها می شود. کمپوست ها را به دو طریق عمودی و افقی می توان درون کیسه های نایلونی در قفسه ها چید.
2️⃣ ریشه دوانی در کمپوست
پس از چیدن کمپوست ها نیاز به انجام دادن کار خاصی نیست، فقط باید دما و رطوبت را کنترل کرده تا زمانی که ریشه ها در تمام فضای کمپوست گسترده شده و رنگ کمپوست از قهوه ای به سفید تبدیل شود.
3️⃣ هوادهی به کمپوست
در ادامه مرحله قبل، درب کیسه را بریده و در شرایط جدید دما و رطوبت قرار می دهیم. در این مرحله رطوبت را افزایش داده و CO2 را کاهش می دهیم تا در اثر شوک بوجود آمده اندام های باردهی از محل بریده شدن درب نایلون شروع به رشد کنند.
4️⃣ رشد قارچ گانودرما
در مرحله بعد خواهیم دید که پس از چندی قارچ های گانودرما رشد کرده که به رنگ سفید و کرم دیده می شوند. این اتفاق همچنان ادامه دارد تا اینکه اندامهای پایینی یا ساقه قارچ شروع به تغییر رنگ از سفید به زرد داده می شود.
5️⃣ برداشت قارچ گانودرما
وقتی کل سطح سفیدی قارچ گانودرما به رنگ زرد متمایل شد می توانیم نسبت به برداشت آن اقدام کنیم.
ضوابط و شرایط احداث واحدهای تولید قارچ گانودرما
در راستای تحقق اهداف تولید و ایجاد اشتغال در کشور و ایجاد تنوع در تولید محصولات قارچ خوراکی و دارویی و با بهره مندی از منابع علمی معتبر و تجربیات متخصصان تحقیقاتی و دانشگاهی و تولیدکنندگان قارچ های پرورشی خاص، ضوابط فنی تدوین گردید که شرح مختصر و مفیدی از آن در ادامه بیان شده است.
منشور صدور پروانه برای تولید قارچ گانودرما
در ابلاغیه ای که توسط وزیر جهاد کشاورزی وقت، به شماره 020/20703 در تاریخ 94/7/7 منتشر شد، صدور پروانه تاسیس، بهره برداری و مجوز توسعه واحدهای تولید قارچ های پرورشی خاص بایستی در چهارچوب زیر انجام پذیرد:
- واحدهای تولید پرورش قارچ گانودرما و شیتاکه باید از بستر کشت آماده استفاده نمایند.
- در جهت افزایش مصرف قارچ های پرورشی خاص(گانودرما) باید تمهیداتی برای عرضه قارچ تازه در بازار داخلی و خارجی پیش بینی شود.
- ارائه گواهی حضور و کسب نمره قبولی در دوره آموزشی نظری و عملی قارچ گانودرما و شیتاکه در موسسه یا واحد پرورش ضروری می باشد.
- ارائه مدرک خریداری بستر کشت از مراکز معتبر تولید.
وضعیت تولید قارچ خوراکی در دنیا و ایران
بطور کلی پنج گونه قارچ خوراکی شناخته شده در دنیا تولید می شود که حدود 85 درصد تولید جهانی قارچ خوراکی را تشکیل می دهند.
🔔 آگاهی عمومی از قارچ دارویی گانودرما
امروزه با پیشرفت های صورت گرفته در تکنولوژی تولید گونه های مختلف قارچ خوراکی و نیز افزایش سطح آگاهی مصرف کنندگان در خصوص مصرف مواد غذایی سودمند و مفید برای سلامتی انسان، گرایش به مصرف گونه های قارچ خوراکی که بویژه دارای خواص دارویی و درمانی نیز باشند، افزایش یافته است. از جمله می توان به پرورش قارچ گانودرما و شیتاکه اشاره نمود.
سخن پایانی
طرح پرورش قارچ گانودرما از جمله طرح های سودده و اقتصادی می باشد که با کمی تلاش و پشتکار می توان علاوه بر فروش پودر آن، در سایر صنایع پایین دستی آن نیز در ادامه وارد شد و اشتغالزایی داشت.
طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما نیز برای برآورد هزینه ها و درآمدهای این کسب و کار نوشته شد که می توانید دانلود و مطالعه کنید.
-
[button color=”green” link=”http://yekupload.ir/40ba5638f9708d7a/پرورش_قارچ_گانودرما.pdf” rel=”nofollow” align=”center” target=”_blank” font_weight=”bold” radius=”7″]دانلود رایگان این مقاله[/button]
سلام لطفاً در مورد هزینه و درآمد پرورش قارچ گانودرما هم بنویسید
سلام و عرض ادب
این مقاله در حال تکامل هست و شما طی روزهای آتی خواهید دید که این مقاله طولانی تر و مفیدتر از قبل خواهد بود.
سپاس از توجه شما